Hrvatski Medijski Servis

GRUDE: Tribina o važnosti darivanja organa

Donatorska mreža u BiH i Udruga dijaliziranih i transplatiranih bolesnika u Federaciji BiH održat će 25. siječnja od 18 sati u kino dvorani u Grudama javnu tribinu pod naslovom “Darivanje organa – novi život na dar”.

Tribina se održava u sklopu kampanje o darivanju i transplantiranju organa koju provodi Donatorska mreža u BiH i Udruga dijaliziranih i transplatirnih bolesnika u Federaciji BiH.

Na javnoj tribini moći će se čuti o bubrežnoj bolesti, njezinim simptomima i liječenjima , a bit će prikazana i dva dokumentarna filma “Život poslije” i “Transplantacija srca u živo”. Jedna od tema o kojoj će biti riječ je i sama transplantacija te zanimljivo predavanje o smrti mozga.

Tribina će biti prilika svima onima koji žele potpisati donorsku karticu.

Organizatori poručuju da je, prema dostupnim podacima, 20 puta veća mogućnost da će nam neki od organa zatrebati nego da ćemo organe donirati, prenose Grude-online.info./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte