Hrvatski Medijski Servis
IZ MINUTE U MINUTU

GRANIČNA POLICIJA: Uhićenja zbog ucjene, razbojništva i krivotvorenja isprava

Službenici JGP Izačić 12.6.2018. lišili su slobode M.J. (1989.), državljanina Republike Hrvatske. Graničnim provjerama utvrđeno je da ga potražuje Općinski sud u Travniku zbog krivičnih djela „ucjena“ i „razbojništvo“. Kontroliran je pri ulasku u BiH na MGP Izačić i predat službenicima Sudske policije Bihać.

Istoga dana, na letu iz Kelna lišen je slobode H.D. (1992.) jer ga potražuje Općinski sud u Bihaću radi izdržavanja kazne zatvora. Službenici JGP Aerodrom Sarajevo bh. državljanina predali su službenicima Odjeljenja sudske policije sudova u Županiji Sarajevo.

Na Karakaju otkrivene četiri krivotvorene isprave i registarske oznake Švicarske

Službenici Jedinice granične policije Zvornik 13.6.2018. godine prilikom granične kontrole teretnog motornog vozila Man, bh. nacionalnih oznaka, uočili su falsificiranu dozvolu CEMT (odobrenje za međunarodni prijevoz roba u cestovnom prometu) i dnevnik vožnje. Vozilom je upravljao N.R. (1969.), državljanin Bosne i Hercegovine, koji je kontroliran na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Karakaj.

Dan ranije, 12.6.2018. na istom prijelazu pri izlasku iz BiH, službenici ove jedinice otkrili su falsificiranu prometnu dozvolu, zeleni karton i registarske oznake Švicarske. Dokumente je na uvid dao G.M. (1996.), državljanin Rumunjske koji je upravljao Audijem, nacionalnih oznaka Švicarske. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno kazneno djelo „“krivotvorenje isprave“ o događaju je obaviješten tužitelj Okružnog javnog tužiteljstva u Bijeljini, prema čijem nalogu su oduzeti vozilo i spomenuti dokumenti. U tijeku je daljnji rad na ovim slučajevima./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte