Hrvatski Medijski Servis

GOVEDARICA: Želim biti predsjednik svih građana RS, a ne član Predsjedništva BiH

Predsjednik SDS Vukota Govedarica

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica izjavio je danas da želi biti predsjednik svih građana Republike Srpske (RS) te da njegova inspiracija nije kandidatura za srpskog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

-Funkciju člana Predsjedništva BiH iz RS-a bi trebao vršiti mnogo iskusniji ljudi nego što sam trenutno ja, jer je to veoma odgovorna funkcija. To je moje osobno mišljenje. A o kandidatima će odlučiti organi SDS-a i uvjeren sam da ćemo s koalicijskim partnerima napraviti pobjednički rezultat na izborima – rekao je Govedarica.

Želja mu je kaže da, osim što je lider SDS-a, bude predsjednik svih građana RS. U slučaju da bude kandidat za tu funkciju, podnijet će ostavku na stranačku dužnost, ako i pobijedi, jer je tako propisano Statutom SDS-a.

– Ukoliko Glavni odbor odluči da ide s mojom kandidaturom, i uz podršku naroda postanem predsjednik RS-a, svoj mandat dat ću stranci na raspolagenje, uz želju da budem predsjednik svih građana – rekao je on.

Govedarica je najavio da će se više znati nakon subote i sjednice Glavnog odbora SDS-a te uvjerava da će kandidati Saveza za promjene zajednički pobijediti aktualnu vlast u RS.

Kazao je da je dobro što je jučer u Zastupničkom domu Parlamenta BiH podržana inicijativa kojom ovaj dom poziva nadležna tijela Hercegovačko-neretvanske županije, hercegbosanske županije, Zapadnohercegovačke župnije i Posavske županije da, najkasnije u roku od 30 dana, izmijene i dopune ustave navedenih županije s ciljem osiguranje ustavne ravnopravnosti Srba.

Govedarica je istakao da je ogorčen što SNSD nije podržao ovu inicijativu te da ga zabrinjava “snishodljiv i poslušnički” odnos SNSD-a prema HDZ-u te upitao što veže ove dvije stranke./Fena/HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte