Hrvatski Medijski Servis

Goran Salihović pao sa zida, zbog ozljeda odgođeno ročište

Ročište protiv bivšeg glavnog tužitelja BiH Gorana Salihovića, koje je bilo zakazano za sutra, neće biti održano zbog ozljede osumnjičenog, rekao je Salihovićev branitelj Rifat Konjić.

Konjić je naveo da je obavijestio postupajućeg tužitelja Tužiteljstva BiH da je Salihović teško ozljijeđen, javlja Srna.

“Obavljajući poljoprivredne radove, Salihović je pao sa zida koji je visok tri metra i zadobio prelom peta na obje noge. Trenutno je nepokretan i čeka se njegov oporavak”, istakao je Konjić.

Tužiteljstvo BiH ispitalo je prošlog mjeseca Salihovića u svojstvu osumnjičenog u predmetu u kojem kaznenu istragu vodi Posebno odjeljenje za organizirani, gospodarski kriminal i korupciju.

Salihović je osumnjičen za niz nepravilnosti u radu Tužiteljstva BiH, zbog čega je suspendiran u rujnu prošle godine, a usporedno sa disciplinskim postupkom koji je okončan, Tužiteljstvo vodi i kaznenu istragu protiv njega.

Kancelarija disciplinskog tužitelja tereti Salihovića da je propustio da traži svoje izuzeće u predmetima kada je postojao sukob interesa, da se upustio u neprimjerene kontakte sa sucem ili strankama u postupku, da je omogućio vršenje dužnosti tužioca licima koja za to nisu zakonom ovlaštena, te da se miješao u postupanje suca ili tužitelja.

Među prekršajima je navedeno i namjerno davanje lažne ili nedovoljne informacije u vezi s prijavama za radno mjesto, disciplinskim stvarima, pitanjima unapređenja i napredovanja u službi ili bilo kojim drugim pitanjima koja su u nadležnosti Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća (VSTS), te svojim ponašanjem doveo u pitanje povjerenje javnosti u nepristrasnost i kredibilitet Tužiteljstva BiH.

Prvostupanjska disciplinska komisija VSTS-a donijela je u srpnju službenu odluku kojom je Salihović smijenjen sa dužnosti glavnog tužitelja BiH. Prema ovoj odluci on ostaje tužitelj Tužiteljstva BiH./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte