Hrvatski Medijski Servis

FTV Milovića proglasila fašistom jer je rekao istinu

Tvrtko Milović

Poslovodni odbor i Programski kolegij RTV Federacije BiH su Upravnom odboru BHRT-a i generalnom direktoru Belminu Karamehmedoviću uputili dopis o prekidu suradnje u pojedinim programskim segmentima.

U dopisu je navedeno da Radio-televizija Federacije BiH ima odličnu suradnju s ostalim radio-televizijskim kućama u sustavu javnog emitiranja Bosne i Hercegovine, te da im je posebno značajna suradnja koju u realizaciji programskih sadržaja ostvaruju s BHRT-om kao radio-televizijskom kućom na državnoj razini.

Međutim, ističu da postoji crta ispod koje ne mogu ići, a to je vrijeđanje djece žrtava rata, govor mržnje, te pozivanje na etničku segregaciju i izolaciju osoba na temelju njihove etničke pripadnosti.

Uz čuđenje kako je osoba tog profila mogla biti imenovana na funkciju u Javnom servisu Bosne i Hercegovine, Poslovodni odbor i Programski kolegij Radio-televizije Federacije BiH odlučili su do daljnjeg suspendirati svaku suradnju s Redakcijom dokumentarnog programa BHRT-a dok je na njenom čelu Tvrtko Milović.

– Plašimo se da je tim imenovanjem započela operacija etničke podjele javnog radio-televizijskoga servisa u našoj zemlji. Ovi planovi posebno su bili izraženi u pokušajima HDZ-a i SBB-a da nametnu prinudnu političku upravu nad našom kućom koja bi provela zahtjeve HDZ-a za njenom etničkom podjelom – navedeno je u priopćenju Poslovodnog odbora i Programskog kolegija Radio-televizije Federacije BiH.

Federalna televizija u prilogu objavljenom u sinoćnjem Dnevniku uz sve navedeno Milovića je još proglasila i fašistom i to samo zato što je na društvenim mržema objavio post u kojem je upozorio kako se manipulira brojem ubijendjece u Sarajevu.

Za FTV fašsiti nisu više samo oni koji se ne uklapaju u sarajevsku političko-medijsku matricu, već i oni koji govore istinu./HMS/

About the Author
  1. MiroslavReply

    Eto proguglajte, jel Pašović tvrdio da je 1100 ili 1600!!!

NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte