Hrvatski Medijski Servis

‘Fra Didak – Sebet nas i naše dice’ u Čerinu

Bratstvo svjetovnih franjevaca (trećari) i framaši iz Širokog Brijega u sjećanje na 100-tu godišnjicu pothvata fra Didaka Buntića pripremili su predstavu „Sebet nas i naše dice“ koja govori o fra Didakovu životu, akciji spašavanja gladne djece i onome što se tada događalo. U predstavi sudjeluje 40 trećara i framaša te 20 djece.

Glavni i odgovorni za nastanak i realizaciju ove predstave koja se izvodi po cijeloj Hercegovini i Hrvatskoj je fra Dane Karačić, duhovni asistent širokobrijeških trećara. Scenarij za predstavu je napisala Mirela Lovrić, profesorica hrvatskog jezika i širokobriješka trećarica. Franjevački svjetovni red i Frama, predstavom ”Fra Didak – Sebet nas i naše dice” žele iskazati poštovanje i zahvalnost ovom velikanu. U povodu spomenute obljetnice trećari iz župe Čerin će ugostiti Franjevački svjetovni red iz Širokog Brijega kako bi izveli ovu predstavu u župi Čerin.

Predstava će se izvesti u ponedjeljak, 22. siječnja 2018. godine u 19.30 sati u velikoj dvorani Pastoralnog centra na Čerinu./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte