Hrvatski Medijski Servis

Filmski festival u Orašju: 20. Dani hrvatskog filma

Početkom rujna Orašje i ovaj dio Posavine pretvaraju se u filmsku prijestolnicu, jer vrijeme je festivala “Dani hrvatskoga filma”.

Ove godine manifestacija slavi značajan jubilej – 20. godina uspješnog postojanja, a svoje priznanje ovom projektu i idejnom tvorcu Ivi Gregureviću, u vidu pokroviteljstva, dali su hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović i predsjedatelj Predsjedništva BiH dr Dragan Čović.

Festival nema natjecateljski karakter, nema neizvjesnosti niti crvenog tepiha, ali ima jedinstvenu dobrodoošlicu i gostoprimstvo, zbog čega se iz godine u godinu mnogi glumci i gosti vraćaju u Orašje, a stalno pristižu i novi. Posebnu nagradu festivala – Zlatni dukat ove godine dobit će i ponijeti kući redatelji Branko Schmidt i Lukas Nola. Uz nekoliko najnovijih filmova iz hrvatske produkcije, ove godine u gradu na Savi gostuje i po jedan film iz slovenske, bh, i srpske produkcije.

20. Dani hrvatskog filma počinju u subotu 5. rujna projekcijom “Imena višnje” Branka Schmidta

nedjelja 6. rujna “Ljubav ili smrt” Danijel Kušan

ponedjeljak 7. rujna “Takva su pravila” Ognjen Sviličić

utorak 8. rujna “Inferno” Vinko Moderndorfer

srijeda 9. rujna “Zagrebačke priče” redatelji Ivan S., Pero O., Matija V., Vlatka V., Danilo S., Radoslav J. Gonzo

četvrtak 10. rujna “Ničije dijete” Vuk Ršumović

petak 11. rujna “Stupica nevidljivog djeteta” Šemsudin Gegić i

subota 12. rujna “Gorčilo” Milan Karadžić.

Sve projekcije su u kino-dvorani u Orašju, od 20,00 sati, a ulaz je besplatan. Iz Organizacijskog odbora 20. Dana hrvatskog filma raduju se Vašem dolasku. /HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte