Hrvatski Medijski Servis

FAMILIJARAN ČOEK: Suljagić udario i na vlastitog ujaka jer je na Bleiburgu molio za duše pobijenih Bošnjaka

GS – simpatično radikalna twiter  stranka s najmanjim brojem članova u Europi i Bliskom Istoku, osula je paljbu po članovima Islamske zajednice u Hrvatskoj zbog njihovih riječi koje su uputili u čast pobijenih na Bleiburškom polju, piše Poskok.info.

-Nitko ni Mešihatu ni njegovom predstavniku nije dao pravo da govori u ime Srebrenice i u ime žrtava Srebrenice. Stavljati tzv. Bleiburg i Srebrenicu u istu rečenicu mogu samo ili zlonamjerni ili plaćenici ili izdajnici. Srebrenica i Bleibburg ne borave  u istom svemiru, a kamoli u istoj rečenici, smatraju u Građanskom savezu Emira Suljagića i Reufa Bajrovića.

Poskok.info ističe, u redakcijskom osvrtu, kako Islamska zajednica u RH ima daleko veće humanističke dosege od radikalnih sarajevskih opcija. Smatraju da nije lijepo ljude ubijati bez suđenja, da nije krivnja na vojniku nego na nalogodavcu, i da je svatko nevin dok mu se krivnja ne dokaže. Dok sarajevski radikali to ne smatraju, te misle da je presuda metkom u čelo civilizacijski doseg.

Podsjećamo na Bleiburgu je u komunističkoj odmazdi, nastradalo stotine tisuća ljudi. Jedan je to od najvećih zločina na ovim prostorima nad kojim nikada nije provedena  istraga. I to nije jedini komunisitčki zločin. I dok su zločini ustaštva aspolvirani, o zločinima komunizma i danas se teško govori. Jer to može koštati, karijere, posla. Svega.

Nakon što su savezničke snage Titu prepustile  ustašku vojsku i njihove obitelji krenuo je masovni pokolj. Ono što je prema Ženevskoj konvenciji nezamislivo i što Zapadu nije palo na pamet činiti nakon pada Hitlera u Titovom kazamatu postala je stvarnost.

Ljudi, obični bijedni mali ljudi, oruđe rata, potom djeca, starci, žene ubijani su bez ikakva suđenja. Osim Hrvata nastradale su pri tome i tisuće Bošnjaka. U Beogradu je Tito dao streljati 40.000 srpskih rojalista.

“Bleiburg je najveće stratište Muslimana na Balkanu” izjavio je prije par godina jedan od istaknutih članova Islamske zajednice u RH.

I dok se u BiH sve više nastoji prikriti tragedija Bošnjaka na Bleiburgu, na način da se javno iskazuje stid od toliko tisuća pobijenih, u Hrvatskoj se, piše Poskok.info, Islamska zajednica ne libi reći da je zločin zločin, pa i kad ga čini “pobjednička” i “prava” vojska nad poraženom. Učitavanje krivnje mobiliziranom, njegovoj djeci, ženi, majci, ocu, naprosto je odvratan i prljav čin. To nije ljudski, to nije humano, a najmanje je antifašistički čin. Jer antifašizam je cijeli jedan skup vrijenosti. Slava života. Vladavina prava i pravde. A ne metak u potiljak.

Jedan od ljudi koji je prekjučer govorio na Bleiburgu kao i zadnjih godina, bio je i Aziz ef. Hasanović. Javnost ne zna da je on zapravo, kako piše Poskok.info, ujak Emiru Suljagiću i da je u Hrvatsku došao iz Istočne Bosne. On je trenutačni predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj i zagrebački muftija. Dužnost predsjednika Mešihata IZ u Hrvatskoj službeno vrši od 1. srpnja 2012.

Suljagićev Gražanski savez osudio je govor njegova daidže ističući “zgražanje nad ponašanjem i stavovima Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj na skupu ustaških desničara održanom jučer Bleiburgu”.

Istovremeno, GS nema problem povezivati HercegBosnu s ustaštvom, premda su ustašoidni fanovi 90-ih, što Hrvati što Bošnjaci, odbili lojalnost HercegBosni te otvorili Dretelj, logor za progon i ubojstva hercegovskih Srba, a za jedinog predsjednika priznavali rahmetli Izetbegovića. O tom Dretelju svjedoči cijeli niz neobjavljenih tekstova Borisa Dežulovića, hrabrog i nepotkupljivog pisca.

Ovo nije prvi napad Emira Suljagića na nekog člana obitelji. Ima tako nekih prikrivenih i obustavljenih istraga koji svjedoče o njegovom familijarnom nagonu. Zaustavljanje istraga su hit u Gradžanskoj stranci. Stranci koja je  osmislila aferu Metak. Afera je to u kojoj dvojac Suljagić – Bajrović pokazuju ontološku mržnju prema Bošnjacima i Islamskoj zajdnici, kada nastoje Muslimane u BiH prikazati kao radikaliziranu opciju koja prijeti metkom svima koji su “napredni i sekularni”. Istraga oko te podmetnute afere je zaustavljena. “Nema dokaza”. No, javna je tajna u Sarajevu tko je autor te afere i za čiji interes je podmetnuta, piše Poskok.info./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte