Hrvatski Medijski Servis

Europski centar za radnička pitanja i “Napredak” organiziraju međunaodnu konferenciju “Mladi na tržištu rada”

Europski centar za radnička pitanja (EZA) i Hrvatsko kulturno društvo Napredak organizirat će 7. srpnja u Osijeku redovnu godišnju konferenciju na temu Mladi na tržištu rada – kako unaprijediti trenutnu situaciju, što je i bila teme press konferencije koju su danas u Napretkovoj središnjici održali EZA i Napredak. Prisutnim novinarima obratili su se prof. dr. Franjo Topić, predsjednik Napretka, Bartho Pronk, predsjednik EZA-e i Piergiorgio Sciacqua, kopredsjednik EZA-e, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Predsjednik Napretka izrazio je zadovoljstvo što će na konferenciji u Osijeku biti prvi ljudi EZA-a, predsjednik Pronk i kopredsjednik Sciacqua.

Sciacqua je ujedno i dopredsjednik organizacije Movimento Cristiano Lavoratori (MCL) s kojom je Napredak u travnju ove godine u Sarajevu organizirao vrlo uspješnu konferenciju, prisjetio se Topić.
Topić je najavio i dolazak gostiju iz 12 zemalja na osiječku konferenciju, kao i predstavnike Grada Osijeka i Osiječko-baranjske županije. Osvrnuvši se na temu konferencije, Topić je istaknuo da obrazovanje i tržište rada u BiH i regiji nisu dobro usuglašeni pa je velika zadaća da se to dvoje uskladi na dobrobit mladih i cjelokupnog društva. Ova konferencija je i svojevrsni signal mladima da ostaju i svoju budućnost grade ovdje. Napredak je društveno odgovorna organizacija koja je uvijek bila u službi mladih, pružajući podršku i pomoć vrijednim i talentiranim mladim ljudima da ostvare svoj puni potencijal. Napretkovi stipendisti bili su nobelovci Ivo Andrić i Vladimir Prelog, istaknuo je Topić.

Predsjednik EZA-e Pronk, afirmativno je govorio o Napretku, istaknuvši kako je Napredak vjeran i vjerodostojan predstavnik EZA-e u jugoistočnoj Europi. EZA i Napredak imali su ovih dana niz susreta i sastanaka među kojima je Pronk izdvojio susrete s Visokim predstavnikom međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini Valentinom Inzkom, kardinalom Vinkom Puljićem, predsjednikom Saveza samostalnih sindikata BiH Ismetom Bajramovićem, posjećena je Delegacija Europske unije u BiH, kao i Međunarodna organizacija rada (ILO) u BiH. Iz razgovora koji su vodili Pronk zaključuje da se politička i ekonomska situacija nije promijenila nabolje, ali da valja biti optimist.

Kopredsjednik EZA-e Piergiorgio Sciacqua iskoristio je ovu priliku i rekao da je cilj zajedničkog rada EZA-e i Napretka promicanje socijalnog dijaloga na najširim razinama, kao i aktivnosti na polju kulture, obrazovanja, radničkih prava i sindikalnih pitanja. Sciacqua je istaknuo važnost procesa europskih integracija za Bosnu i Hercegovinu./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte