Hrvatski Medijski Servis

EUROPSKA KOMISIJA: Bande iz BiH haraju Europskom unijom

Europska komisija je u novom izvještaju upozorila da bande iz Bosne i Hercegovine i pripadnici tamošnjih organiziranih kriminalnih skupina haraju Europskom unijom.

U izvještaju Europske komisije, koji će razmatrati i Europski parlament, ističe se da su “državljani BiH među vodećim počiniteljima kaznenih djela iz oblasti povrede privatnog vlasništva na području EU”.

“Organizirane kriminalne skupine iz BiH uključene su u pljačke stanova i privatnih kuća, nasilne provale i teške prevare, kao i trgovinu bijelim robljem. Također, oni se ističu i u poslovima krijumčarenja narkotika”, navodi se u izvještaju.

U izvještaju se upozorava i da je BiH destinacija za vozila ukradena na području EU.

“Ostaci velikih količina oružja uskladištenih u BiH predstavljaju rizik jer se mogu koristiti za krijumčarenje ubojitih materija”, piše u izvještaju.

U izvještaju mnogo lošije od BiH prošla Albanija, koja je problematična zbog krijumčarenja imigranata i droge, kao i Moldavija i Ukrajina zbog pranja novca i korupcije, prenosi Tanjug./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte