Hrvatski Medijski Servis
IZ MINUTE U MINUTU

EUROPOL kalendar „ukrasio“ licima najtraženijih bjegunaca, a na listi najtraženijih je i jedan Banjalučanin

U duhu novogodišnjih praznika EUROPOL je objavio kalendar najtraženijih i najopasnijih bjegunaca u Europi, prenosi Blic.rs

Među najtraženijim bjeguncima EUROPOLA nalazi se i Banjalučanin Bojan Dragičević (35) koji se već tri godine nalazi u bjegu. Dragičevića traže zbog oružanih pljački poslovnica HVB Splitske banke u Šibeniku iz kojih je pre 12 godina ukradeno blizu milijuna kuna, što je približno oko 250.000 KM.

Dragičević je u srpnju i kolovozu 2005. sa dvojicom sudionika opljačkao banku u Šibeniku, zbog čega je osuđen na četiri godine i dva mjeseca zatvora.

Detaljan plan pljački dogovoren je nekoliko dana ranije u Banjaluci. Nakon pljački sudionici su uhićeni, a Dragičević je uspeo pobeći pa je MUP Hrvatske za njim raspisao međunarodnu poternicu.

U bjegu je bio do svibnja 2012. godine, kada je uhićena slučajno tijekom prometne kontrole u Klašnicama kod Laktaša i izručen Hrvatskoj. Završio je u zatvoru u Lepoglavi, odakle je u rujnu 2013. pobegao, ali je uhićena istog dana.

Iduće godine prebačen je u zatvor u Pulu, odakle je opet uspjeo da se dočepa slobode.

U duhu novogodišnjih praznika EUROPOL je u prosincu objavio kalendar sa 24 ukrasne kuglice za jelku na kojima su fotografije, odnosno ime i prezime najtraženijih bjegunaca.

Ovaj klip EUROPOL-a do danas je pregledan više od 350.000 puta, a trojica bjegunaca sa liste su uhićena.

Djed Mraz

Zanimljivo je i da video klip EUROPOL- a prati priča Deda Mraza koji između ostalog poručuje bjeguncima da je došlo vreme da se konačno predaju.

– Policija i svi građani vas nikada neće prestati tražiti, a ni ja vas takođe neću prestati tražiti i pitanje je vremena kada ćete biti uhićeni, ho, ho, ho – poručio je Deda Mraz najtraženijim europskim beguncima./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte