Hrvatski Medijski Servis

EU: Pitanje trošarina preraslo je u važan trenutak za BiH

Delegacija Europske unije u BiH uoči sjednice Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH na kojoj će biti razmatran set zakona o trošarinama, priopćila je kako je pitanje trošarina preraslo je u važan trenutak za BiH, javlja Hrvatski Medijski Servis.

“U narednim danima, izabrani dužnosnici Bosne i Hercegovine donose važnu odluku kako osigurati moderne autoputeve i lokalnu putnu infrastrukturu. Nesporno je da je po ovom pitanju vođena žučna diskusija, kako i priliči modernoj demokraciji. Zahvaljujući tome, konačni prijedlog uzima u obzir zabrinutosti mnogih strana i donosi značajno poboljšanje u smislu transparentnosti i sigurnosti u korištenju sredstava, navodi se u priopćenju Delegacije EU u BiH.

Europska unija čvrsto vjeruje da je najbolje donijeti tešku odluku koja donosi dugoročne rezultate poput novih autoputeva, unaprjeđenja lokalnih puteva, izvoza, rasta i radnih mjesta kako se BiH bude kretala na svom europskom putu.

-Jednostavno rečeno, BiH se treba povezati sa svojim budućim partnerima za potrebe međusobne trgovine i napretka. A njeni partneri su sa svoje strane osigurali preko jedne milijarde eura kako bi pomogli BiH da se pokrene. Vrijednost ovog iznosa jednaka je iznosu povećanih trošarina za razdoblje od 12 do 15 godina. Nadamo se da će izabrani bh. dužnosnici uzeti ove činjenice u obzir. Ovo pitanje je sada preraslo u važan trenutak za BiH, naglašavju u Delegaciji EU u našoj zemlji.

Budućnost BiH grade oni koji su sposobni vidjeti dalje od uskopolitičkih interesa i koji donose teške odluke. Na to su se obvezali svi vodeći politički lideri i stranke s potpisivanjem Pisane izjave o opredjeljenju za provođenje reformi u veljači 2015. godine. Građani u BiH zaslužuju da ih zastupaju oni koji na umu imaju njihove najbolje interese i budući prosperitet, a sve stranke su se već ranije usuglasile da se ovi interesi najbolje ostvaruju što bržim napretkom na europskom putu”, stoji u priopćenju./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte