Hrvatski Medijski Servis

ERDOGAN S VUČIĆEM U SANDŽAKU: Novi Pazar preplavile turske zastave

Imam dovoljno hrabrosti i čiste savjesti da mogu izaći pred vas i kazati vam da sam radio i radit ću u najboljem interesu i vas i svakog građanina Srbije, poručio je danas predsjednik Srbije Aleksandar Vučić građanima Novog Pazara u zajedničkom obraćanju s turskim predsjednikom Redzepomn Taipom Erdoganom.

“Naš je posao da radimo koliko možemo i razvijamo sve dijelove Srbije i ulažemo sve više novca”, rekao je Vučić i najavio projekat izgradnje puta Požega – Boljare.

Želja je, kaže, da se ovaj kraj spoji i s Beogradom i Sarajevom i Podgoricom.

“Naš je posao da pravimo puteve, bolnice, vrtiće i škole i to ćemo nastaviti raditi i ne postoji ništa važnije od toga”, poručio je srpski predsjednik.

Predsjednici Srbije i Turske stigli su nešto poslije 13.00 u Novi Pazar, i odmah se sastali sa gradonačelnicima i predsjednicima općina Novi Pazar, Raška, Kraljevo, Sjenica, Tutin, Prijepolje, Nova Varoš i Priboj.

Uslijedilo je potpisivanje protokola između Grada Novog Pazara i Općine Raška s Turskom agencijom za suradnju i koordinaciju.

Dvojicu predsednika ispred Gradske uprave dočekao je veliki broj građana Novog Pazara i oSandžaka kako bi ih pozdravili.

Skoro svaka zgrada u središtu Novog Pazara ukrašena je zastavama Turske i Srbije ili transparentom “Dobrodošli u Novi Pazar”, “Vučić – Erdogan”, dok preko puta Gradske uprave dominira transparent s velikom slikom predsjednika Turske, uz tekst “I za riječi i za postupke”, na turskom, javlja Tanjug.

Veliki broj građana je u crvenom, ili nose marame i šalove s obeležjima Turske, a na Novopazaraskoj tvrđavi istaknute su zastave Turske, Srbije i Novog Pazara, a grad je ukrašen i balonima u bojama zastava dvije zemlje.

Erdogan Vučiću poklonio bicikl sa njegovim imenom

Turski predsjednik Redzep Taip Erdogan s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem juče je obišao Kalemegdan nakon čega je ugošćen u Domu Garde, gdje su razmijenili poklone.

Erdogan je Vučiću poklonio bicikl na kome piše “Aleksandar Vučić” i šah, a Vučić je njemu darovao ćilim.
Ranije danas, Vučić je prošetao Kalemegdanom s turskim predsjednikom, a društvo su im pravili Erdoganova supruga, kao i ministri Vladan Vukosavljević i Mladen Šarčević i gradonačelnik Beograda Siniša Mali./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte