Hrvatski Medijski Servis

ERDOGAN: Počinje stezanje obruča oko središta Afrina

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan poručio je danas u Ankari kako će se u narednim danima krenuti sa stezanjem obruča oko središta Afrina, javlja Anadolu Agency (AA).

Erdogan se danas obratio članovima kluba zastupnika Stranke pravde i razvoja (AK Parti) u turskom parlamentu.

“Za nas je vrlo značajno da svako mjesto na koje napravimo korak ostane sigurno. Istovremeno, potrebno je vremena da se na terenu obave određene pripreme. U narednim danima će se na jedan brži način krenuti sa stezanjem obruča oko centra Afrina”, poručio je Erdogan.

Turski predsjednik je kazao kako je u sklopu operacije “Maslinova grana”, koja je započeta 20. siječnja neutralizirano najmanje 1.715 terorista.

“Nitko ne smije zaboraviti jednu stvarnost. Mi tamo nismo otišli kako bi porušili i uništili svakoga tko se nađe ispred nas. Mi smo tamo ušli kako bi taj prostor učinili sigurnim i mogućim za život stotine tisuća stanovnika regije koji se nalaze u našoj zemlji”, poručio je Erdogan.

Naglasio je kako je Turska na vojne operacije gledala kao na zadnju moguću opciju, te da je godinama bila u isčekivanju da se spriječi opasnost terorističkih organizacija prema Turskoj.

“U momentima kad smo očekivali da će opasnost biti umanjena, ona se povećavala. Prelazila je naše granice i nanosila štetu unutar naše zemlje. Nismo imali drugog izlaza nego pokrenuti akciju”, poručio je Erdogan, te dodao:

“Regija koju smo očistili od terorističkih elemenata tijekom ofanzive ‘Štit Eufrata’ postala je mjesto sigurne klime, kako za nas, tako i za stanovnike ove regije. Ako obratite pažnju, nakon što je ova regija očišćena od terorista, u našoj zemlju su iskorijenjeni i teroristički napadi ISIS-a. Tako će biti i u Afrinu, u Idlibu, Manbiju. Isto će biti na potezu od Tel Abyada sve do Kamislija. Naša borba će biti nastavljena sve dok ne bude neutraliziran i posljednji terorista iz regije.”/AA/HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte