Hrvatski Medijski Servis
IZ MINUTE U MINUTU

Emil Markić u Njemačkoj boksa protiv Ninsawa Napora

Mostarski boksač Emil Markić će se u svom 27. meču profesionalne karijere boriti sa Ninsaw Naporom, borcem porijeklom iz Gane koji nastupa pod zastavom Njemačke.

Meč u šest rundi će biti održan u Espelkampu blizu Hannovera, a Markić se nada da će mu to biti “povratnički meč” poslije poraza od Umara Salamova na Novom Zelandu u četvrtoj rundi. Bio je to meč za internacionalnu WBO titulu i IBF europsku.

“Tad sam bio dosta umoran, 40 sati je trajao put, nisam se mogao oporaviti dobro. Ipak sam solidno boksao, ali mi je u četvrtoj rundi Salamov zadao udarac, uzdrmao me i sudac je prekinuo meč. Pobjeda u Njemačkoj sad bi me opet trebala vratiti u igru za neku od titula”, kaže Markić.

Mostarac je zasad na skoru od 24 pobjede i 2 poraza u profi boks karijeri.

“Ovo je nova šansa da se vratim na pobjedničke staze i dobijem priliku za neku od titula. Protivnik je dobar, sav od mišića i čvrst. Dobro sam se spremio, a pomogao mi je sparing partner iz Crne Gore, Zvjezdan Vidaković, koji je profi prvak Mediterana po WBC”, kazao je Emil Markić, prenosi Dneevni list./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte