Hrvatski Medijski Servis
IZ MINUTE U MINUTU

EKOLOŠKA KATASTROFA Tanker u kineskom moru iznenada planuo pa potonuo

Iranski tanker koji je danima gorio u Istočnom kineskom moru i potom otplutao u japanski gospodarski pojas potonuo je, objavila je u nedjelju kineska državna televizija.

Tanker Sanchi, koji se sudario 6. siječnja s drugim brodom u Istočnom kineskom moru i od tada je plutao zapaljen, oko podneva po lokalnom vremenu “iznenada je buknuo” i potonuo,  javila je televizija.

Kineska spasilačka ekipa pronašla je u subotu dva tijela na palubi gorućeg iranskog tankera i time je broj mrtvih porastao na tri. Ostalih 29 članova posade i dalje se smatra nestalima.

Spasioci su pokušali doći do kabina, ali nisu mogli zbog temperature od oko 89 stupnjeva Celzija na gorućem tankeru. Spasilačka ekipa pronašla je i crnu kutiju broda.

Iranski tanker Sanchi planuo je prije tjedan nakon sudara s kineskim teretnim brodom 165 nautičkih milja od Šangaja.

Deseci kineskih i južnokorejskih spasilačkih brodova danima se bori s udarima vjetra, visokim valovima i otrovnim plinovima u nastojanju da spriječe ekološku katastrofu i utvrde sudbinu 30-ak nestalih mornara.

Plovilo je prevozilo ultra laki oblik nafte poznat kao kondenzat koji je opasniji za okoliš od sirove nafte. Kondenzata je na brodu bilo 136 tisuća tona, što je ekvivalent milijunu barela./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte