Hrvatski Medijski Servis
IZ MINUTE U MINUTU

Dva nova helikoptera za Oružane snage BiH

Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva obrane, donijelo je Odluku o višegodišnjem projektu nabavke helikoptera za Ministarstvo obrane i Oružane snage Bosne i Hercegovine u vrijednosti 65 milijuna KM. Ovaj višegodišnji projekt bit će realiziran u razdoblju 2018. – 202l. godina, uz financijsku pomoć Vlade Sjedinjenih Američkih Država na bazi potpisanog sporazuma između dvije države.

Ministarstvo obrane za dva helikoptera osiguralo je uštedama iz svog proračuna 6,2 milijuna KM, između ostalog, smanjivanjem naknada za putne troškove, prijevoz, gorivo, nabavku materijala, iznajmljivanje imovine i opreme. Istovremeno će pet milijuna američkih dolara osigurati SAD svojom donacijom iz programa vojne pomoći na osnovu sporazuma potpisanog s Vijećem ministara BiH 2001. godine. Dinamika financiranja iz proračunskih sredstava u narednom razdoblju uvjetovana je usvojenim Globalnim okvirom fiskalnog bilansa i politika u BiH za srednjoročno razdoblje. Vijeće ministara i Predsjedništvo BiH su ranije podržali zahtjeve Ministarstva obrane da se, zbog dotrajalosti i godina starosti postojećih letjelica, izvrši nabavka dva nova srednja transportna helikoptera i dva vedra za gašenje požara za lake višenamjenske helikoptere./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte