Hrvatski Medijski Servis
IZ MINUTE U MINUTU

Državljanin BiH uhićen u Turskoj, osumnjičen za pripadnost ISIL-u

Sud u južnoj Turskoj odredio pritvor za petero stranih državljanina osumnjičenih za pripadnost Islamskoj državi, a jedan od njih je državljanin BiH. Kako prenosi Anadoly agency, za državljaninom Bosne i Hercegovine raspisana je crvena tjeralica Interpola, međutim njegov identitet još nije otkriven.

Zajedno s njim uhićena su četiri Azerbejdžanca turskog porijekla. Svi oni su uhićeni u provinciji Kilis, na jugu države, pri pokušaju ilegalnog prelaska tursko-sirijske granice.

Prilikom uhićenja policija je kod osumnjičenih pronašla tri kilograma eksploziva, četiri štapniska upaljača, tri ručne granate, kao i eksploziv u samoubilačkom prsluku, koji je pronađen u prtljagu jednog od osumnjičenih.

Prema podacima turskih vlasti, samo tijekom prošlog mjeseca čak 170 osumnjičenih terorista je pokušalo preći granicu na ovom mjestu, od kojih je većina pritovrena i trenutno čeka suđenje. /HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte