Hrvatski Medijski Servis

NAPAD U BANOVIĆIMA Bombom na diskoteku SDA-ovog odmetnika Mirsada Kukića

Pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova Tuzlanske županije zaprimili su prijavu da je na diskoteku QM u Banovićima bačena eksplozivna naprava, potvrđeno je za Klix.ba.

Kako su  kazali iz MUP-a TŽ prijava je upućena oko 21 sat, a na mjesto događaja je upućena ekipa koja provjerava navode.

Prema neslužbenim informacijama, na disktoteku je bačena bomba, a ima i ozlijeđenih osoba, ali o ovome nisu mogli govoriti u županijskom MUP-u.

Kako saznaje Klix.ba, gosti diskoteke su evakuirani, a pripadnici banovićke policije već su počeli s uviđajem.

Neslužbene informacije kazuju i da se već intenzivno traga za osobom koja je bacila eksplozivnu napravu. U Banoviće su u upućeni i pripadnici MUP-a TŽ iz Tuzle koji će, kako je potvrđeno, biti raspoređeni na području ove općine.

Inače, diskoteka QM je u vlasništvu Mirsada Kukića, bivšeg predsjednika Kantonalnog odbora Stranke demokratske akcije TŽ koji je smijenjen prije nekoliko dana s ove pozicije, nakon čega su njemu odani zastupnici SDa u županijskoj skupštini danas smjenili županijsku vladu i imenovali novu. Njih 10, od 13 nakon toga isključeni su iz SDA. /HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte