Hrvatski Medijski Servis

DRAMA U TUZLI: Muškarac se polio benzinom i prijeti da će se spaliti

U tijeku je sjednica Gradskog vijeća Tuzle, a ispred zgrade upravnog tijela ovog grada odvija se prava drama, jer se jedan od građana Tuzle polio benzinom i prijeti da će se zapaliti.

Naime, riječ je o Asmiru Dediću koji se popeo na nadstrešnicu restorana Kazanmahala, koji se nalazi u neposrednoj blizini grade Gradskog vijeća Tuzla, te se dva puta polio benzinom i prijeti samospaljivanjem, prenosi Tuzlanski.ba.

Prema njegovim tvrdnjama, na ovaj korak se odlučio zbog nemogućnosti dobijanja upotrebne dozvole za rad aščinice u Rudarskoj ulici u Tuzli. Za ovaj problem optužuje gradske vlasti koje mu još uvijek nisu izdale spomenutu dozvolu, naglasivši da su njegovi roditelji podigli kredit kako bi uredili objekt koji do danas nije počeo s radom.

Očajni muškarac je istaknuo i da je ovaj ugostiteljski objekt radio nekada ranije, dok je bio u braku sa suprugom, a nakon razvoda dozvolu ne može dobiti.

Mjesto događaja osigurava policija, a stigli su i vatrogasci te pripadnici Službe hitne medicinske pomoći. Osim predstavnika Gradske uprave Tuzle ispred zgrade se nalazi i pregovarač koji pokušava nesretnog muškarca odvratiti od ovog očajničkog čina./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte