Hrvatski Medijski Servis

Dragan Jovanović napušta glumu zbog bolesti

Iako rijetko koji umjetnik voli da ga svrstavaju u neki segment filmske umjetnosti, Dragan Jovanović će uvijek biti asocijacija za dobar smijeh i komediju.

Nažalost, bolest je bila jača od njega, pa je odlučio na određeno vrijeme otići s dasaka koje život znače, pišu Vijesti.ba.

– Istina je da se povlačim sa scene na izvjesno vrijeme. Posljednjih godina trpim velike bolove u leđima prouzrokovane diskushernijom. Poslije svake predstave koju odigram osjećam se veoma loše, treba mi nekoliko dana da se koliko-toliko oporavim. Povlačim se na kraju pozorišne sezone, u lipnju, srpnju. Ne znam koliko će pauza trajati. Možda jednu, možda dvije ili tri godine – rekao je ovaj srbijanski glumac.

Dragan je netko ko je obiljažio srbijansku kinematografiju – uloge Luneta Šćekića u “Srećnim ljudima”, Drakčeta u “Moj rođak sa sela”, Peše u “Stižu dolari”, kao i one u “Otvorenim vratima”, te “Crni Gruja i kamen mudrosti” samo su neke koje su izdigle ovog umjetnika na mjesto jednog od najcjenjenijih na ovim prostorima.

Na polju glume Dragan je aktivan 30 godina. Prvu ulogu imao je u ostvarenju “Ortaci” 1988. godine./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte