Hrvatski Medijski Servis

ČOVIĆ S DODIKOM: HDZ neće podržati Vijeće ministara ako nisu uvaženi stavovi RS-a

Član Predsjedništva BiH i lider HDZBiH Dragan Čović izjavio je danas u Banjoj Luci da je činjenica da nema parlamentarne većine na razini BiH i Federacije BiH da će situacija „snalaženja“ morati biti do narednih izbora.

Naglasio je da do kraja mora profunkcionirati mehanizam koordinacije, koji uvažava ustavne nadležnosti, jer ne vidi razlog zašto da toga nije došlo, a kako bi BiH ubrzala svoj europski put, na kojem kasni.

– Većina odgovora na pitanja iz Upitnika Europske komisije su već završena, a da bi se izbjegle bilo kakve spekulacije i moguće nedorečenosti to treba uraditi, kako bi BiH što prije dobila status u EU, rekao je Čović, nakon sastanka s predsjednikom RS-a i SNSD-a Miloradom Dodikom, prenosi Fena.

Osvrćući se na dopune Krivičnog zakona BiH, istaknuo je da BiH treba cjelovita reforma pravosuđa.

– Uime onih koji predstavljaju HDZ u Vijeću ministara mogu reći da, zbog pomanjkanja parlamentarne većine, nijedno zakonsko rješenje neće moći proći kroz ruke hrvatskih predstavnika u tom vijeću, a da nisu do kraja uvažena stajališta iz RS-a. To je način kako ćemo se međusobno usklađivati i to je jačanje ove suradnje i vrlo jasan stav. Sve primjedbe koje dođu s ove razine morat će postati sadržaj dokumenta koji će ići u dalju proceduru, naglasio je Čović na press-konferenciji.

Na sastanku su naglasi i da se moraju usuglasiti stavovi o zakonu o trošarinama, kako se ne bi događali zastoji u izgradnji infrastrukture.

Čović je ocijenio da se nastavlja dobra suradnja dviju stranaka te najavio skore razgovore i u Mostaru./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte