Hrvatski Medijski Servis

DODIK: Htio sam dati nalog za uhićenje šefice OHR-a u Banjoj Luci

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik tvrdi da je regionalna šefica Ureda visokog predstavnika (OHR) u Banjoj Luci Marianna Berecz sinoć „podržavala oporbu u Narodnoj skupštini RS-a te da je htio izdati nalog za njeno uhićenje”.

-Jednog trenutka sam veoma teško odolio iskušenju da ne dam nalog da je uhite. Ona tamo podstiče one iz oporbe da ruše parlament i ostale institucije. Zamislite kakva drskost. Dođe ovdje u našu zemlju i ona to radi, dođe ovdje u Banju Luku, gdje mi imamo parlament i ona to radi. Zamislite vi tu drskost, dosta više tih stranaca. Ovaj narod se mora osloboditi stranaca – ustvrdio je Dodik u izjavi novinarima u Modriči.

Naveo je da OHR može misliti što hoće, ali da je RS vojno neutralna.

-Nas sutra neće gurati u NATO i neke druge organizacije bez Srbije – kazao je Dodik.

Zastupnici vladajuće većine u Narodnoj skupštini usvojili su protekle noći, bez prisustva oporbe i Koalicije „Domovina“, Rezoluciju o zaštiti ustavnog poretka i proglašenju vojne neutralnosti RS.

Rezolucijom se definira neutralnost tog bh.entiteta u odnosu na postojeće vojne saveze, te precizira da je RS opredijeljena da svaki budući status koordinira sa Srbijom kao potpisnicom Daytonskog mirovnog sporazuma./Fena/HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte