Hrvatski Medijski Servis
IZ MINUTE U MINUTU

Dobila 52.000 funti, pa “kažnjena jer je lijepa”

Michaela Hutchingins, 23-godišnja Britanka kojoj je Gradsko vijeće Lichfielda u travnju prošle godine greškom uplatilo 52 tisuće funti (oko 125 tisuća maraka), smatra da nije pogriješila potrošivši novac koji joj ne pripada, piše The Sun.

Naime, Michaela je, doznavši da joj je uplaćen novac, s bivšim dečkom otišla u Birmingham i u samo dva dana potrošila gotovo 10 tisuća funti na odjeću, torbice i sunčane naočale.

Poplaćala je zaostale kazne, dio novca dala majci, a 30 tisuća funti stavila je na svoj račun u banci.

Naravno, vlasti su ubrzo shvatile da je došlo do pogreške, a policija je nedugo nakon toga uhitila rastrošnu Michaelu. Na sudu je priznala krivicu, a gradske su vlasti rasprodale njezine stvari kako bi namirili dio duga dok je sudskim nalogom oduzet iznos s bankovnog računa.

Unatoč svemu, 23-godišnjakinja smatra da nije pogriješila i da krivica pada na vlasi koje su “upropastile dio njezina života”. Uz sve to, razvila je i teoriju zašto je kažnjena.

“Ovo nije fer. U redu, pogriješila sam, ali griješiti je ljudski. Smatram da su u prvom redu krivi oni koji su mi novac uplatili. Svaki tjedan moram izdvojiti dio novca koji zaradim, ali to je nedovoljno. Kažnjena sam samo zato što sam lijepa”, zaključuje Michaela u razgovoru s novinarima The Suna./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte