Hrvatski Medijski Servis

Devet godina od smrti Tonija Pehara

“Osmi je srpanj. Za nas u eMTeeM-u težak, bolan još uvijek i pun emocija. Danas se navršilo devet godina kako nas je napustio velikan umjetnosti glumca, čovjek u punom značenju te riječi, naš prijatelj, suradnik i učitelj, naš Toni Pehar. Godine prolaze, a praznina nastala njegovim odlaskom još je ogromna provalija, još je prevelika i nenadoknadiva.

Nedostaje nam, i ne samo nama, svakodnevno, jer bio je drugačiji, bio je samo sebi sličan, a opet svima blizak i drag, bez obzira da li je kreirao neki lik na sceni ili rješavao nekome neki sitni životni problem. Otišao je kad smo najviše od njega očekivali i još danas bolno ćutimo tu prazninu čvrsto vjerujući da će djelo koje je ostalo iza našeg Tonija nadahnjivati brojne generacije mladih umjetnika koje stasavaju i da će Toni Pehar kroz njihove kreacije vječno živjeti na teatarskim scenama”, navedeno je u prisjećanju MTM-a.

Ante Toni Pehar rođen je u Mostaru 20. kolovoza 1952. godine. Završio je dvogodišnji Dramski studio pri Narodnom pozorištu u Mostaru i bio je član Pozorišta od 1972. do 1993. godine. Osnivanjem Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru 1993. godine postaje član te kazališne kuće. Preminuo je 8. srpnja u 56. godini života./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte