Hrvatski Medijski Servis

Deklaracija Doma naroda Parlamenta BiH o Pelješkom mostu objavljena u “Službenom listu BiH”

U “Službenom listu BiH” objavljena je Deklaracija Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH u kojoj je navedeno da deklaracija, usvojena u Zastupničkom domu kojom se traži obustavljanje izgradnje Pelješkog mosta, nije stav Parlamentarne skupštine BiH.

U Deklaraciji koju je potpisao predsjedavajući Doma naroda Bariša Čolak piše da je članom IV Ustava BiH propisano da Parlamentarnu skupštinu BiH čine dva doma: Dom naroda i Zastupnički dom.

U Deklaraciji Doma naroda navedeno je da taj dom, ne dovodeći u pitanje pravo Zastupničkog doma za donošenje deklaracija i drugih akata, ističe da Deklaracija Zastupničkog doma, usvojena na njegovoj sjednici 7. i 13.9.2017, a koja se odnosi na problematiku izgradnje Pelješkog mosta i neka druga pitanja o odnosima BiH i Hrvatske, kao i odnosima BiH i Europske unije, nije razmatrana i da Dom naroda nije nije zauzeo stav o njima.

Dom naroda ističe da Deklaracija koju je usvojio Zastupnički dom, a bez stava Doma naroda ima značaj samo deklaracije Zastupničkog doma, a ne Parlamentarne skupštine BiH.

Dom naroda ovu deklaraciju dostavlja Predsjedništvu BiH, Vijeću ministara BiH, nadležnim organima Hrvatske i Europskoj uniji, navodi se u Deklaraciji./Srna/HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte