Hrvatski Medijski Servis
IZ MINUTE U MINUTU

Debevec položio svečanu prisegu za predsjednika Suda BiH

 Sudac Ranko Debevec danas je položio svečanu prisegu za predsjednika Suda Bosne i Hercegovine u Visokom sudskom i tužiteljskom vijeću Bosne i Hercegovine (VSTV BiH).

Debevec je svečanu izjavu dao predsjedniku VSTV-a BiH Milanu Tegeltiji, u prisustvu potpredsjednica VSTV-a BiH Jadranke Lokmić Misirača i Ružice Jukić, drugih članova VSTV-a BiH, brojnih kolega iz Suda Bosne i Hercegovine i Tužiteljstva Bosne i Hercegovine i drugih gostiju.

Prilikom polaganja svečane prisege, Tegeltija je iskazao uvjerenje da imenovanjem Debeveca nastupa nova era za funkcioniranje i rad Suda Bosne i Hercegovine, ističući da će predsjednik Debevec, kao rukovoditelj institucije, doprinijeti povećanju povjerenja javnosti u rad Suda Bosne i Hercegovine i cjelokupnog pravosuđa, razvoju zdravih i profesionalnih odnosa u kolektivu Suda Bosne i Hercegovine te da će od njegovog imenovanja imati koristi svi građani Bosne i Hercegovine, pravosudni sustav u cjelini i sudci Suda Bosne i Hercegovine.

VSTV BiH je, tijekom sjednice koja je bila održana 14. prosinca 2016. godine u Mostaru, donijelo odluku o imenovanju Debevec Ranka na poziciju predsjednika Suda Bosne i Hercegovine, priopćeno je iz VSTV-a./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte