Hrvatski Medijski Servis

DAVIS CUP: Reprezentacija BiH pred porazom od Japana

Foto: FENA

U prvom meču play-offa za plasman u Svjetsku grupu, Daniel Taro je savladao Tomislava Brkića sa 3:0, po setovima 6:4, 6:2, 7:6., a u drugom meču dana Nishioka je savladao Mirzu Bašića 6:4 6:3 6:3.

Prvi set je donio jedan break i on je napravljen već u prvom gemu. Taro je iskoristio jedinu priliku da oduzme servis Brkić i do kraja je sigurnom igrom sačuvao stečenu prednost i prvi set je dobio sa 6:4.

Drugi set počinje kao i prvi, breakom Tara. Nakon što je odbio napad Brkića u trećem gemu uz četiri spašene break lopte, Japanac dolazi i do 4:1, te sigurno do kraja završava posao sa 6:2 za vodstvo Japana od 2:0.

Brkić je odigrao jako dobar treći set. Iako mu je Taro napravio break u 11. gemu, uspio je bh. tenisač da ga odmah i vrati, pa se otišlo u tie-break. Tamo se japanski igrač mnogo bolje snalazi (7-3) i na kraju dobiva i treći set sa 7:6 za konačnu pobjedu od 3:0.

Davis Cup, play-off:

Taro – Brkić 3:0 (6:4, 6:2, 7:6)

Bašić nemoćan protiv Nishioke

Izjednačena igra viđena je do rezultata 4:4. Japanac potom odbija igrati čitavih 20 minuta jer je nije želio da se povrijedi zbog nekoliko kapi kiše koje su pale na teren.

Nakon što su ga konačno izmolili da nastavi Nishioka je počeo s dominacijom. Odmah je napravio break kojeg je i potvrdio i osvojio je prvi set sa 6:4,

Igra Mirze Bašića se potom potpuno raspala. Nije imao pravi odgovor na poprilično dobre napade japanskog tenisača koji lagano osvaja drugi set sa 6:3 i Bašić je bio u jako teškoj poziciji.

Velika borba viđena je u trećem setu. Nakon tri uzastopna breaka (dva napravio Nishioka), Japanac je bio u velikoj psihološkoj prednosti i na kraju je uspio da i treći set dobije sa 6:3 i pobijedi sa 3:0.

Japan je tako nakon prvog dana u prednosti od 2:0 i bit će pravo čudo ako BiH uspije preokrenuti rezultat u svoju korist.

Davus cup

Nishioka-Bašić 3:0 (6:4 6:3 6:3)/HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte