Hrvatski Medijski Servis

DAČIĆ: Zar sam trebao Erdogana ubiti kao Murata?

Dačić pjeva Erdoganu. Screenshot Twitter

Prvi potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić još jednom je “zapalio” društvene mreže svojim vokalnim sposobnostima, koje je ovog puta pokazao pred predsjednikom Turske Redzepom Taipom Erdoganom, u čiju čast je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić priredio večeru u Domu garde.

Međutim, na Dačićev nastup oporba ne gleda blagonaklono, već ga oštro kritizira, dok šef srpske diplomacije za “Telegraf.rs” kaže da je je to učinio na molbu Erdogana i Vučića.

Dačić je zapjevao i pjesmu koja se do sada nije našla na njegovom repertoaru “Osman aga” i to na turskom jeziku na opće oduševljenje gostiju iz ove zemlje.

Međutim, oduševljenje gostiju, ne dijele srpski oporbeni lideri. Predsjednik DSS Miloš Jovanović kritizirao je Dačićevo ponašanje, ocijenivši da je bilo “krajnje nedostojno i ponižavajuće” za državu Srbiju.

S druge strane, prvi potpredsjednik srpske Vlade kaže da nije učinio ništa neprimjereno i poručuje da ako se nekome ne sviđa ono što je uradio “neka ga slobodno smijene”.

“Koliko sam razumio svi u sali su bili oduševljeni. I danas je to glavna vijest u Turskoj. A što sam trebao, ubiti ga kao Murata? Samo oni nek’ dobacuju s balkona, a ako se nekome ne sviđam, neka me smjene”, rekao je Dačić.

Kaže da je očekivao pozitivnu reakciju turskih gostiju, pogotovo na pjesmu na njihovom jeziku.

“Pa, ja sam znao da će tako reagirati, to je jedna od njihovih najpoznatijih pjesama, inače pjeva se na cijelom Balkanu pa i kod nas”, kazao je šef srpske diplomacije za “Telegraf.rs”.

Međutim, nisu samo gosti iz Turske bili oduševljeni. Muftija Mustafa Jusufspahić, kada je čuo već čuvenu “Miljacku” u izvođenju Dačića, dao mu je bakšiš. Dačić je otkrio i koliki je bakšiš dobio. “Dobio sam 100 dolara. To je šala, ali dobro dođe”, rekao uz osmjeh, Dačić za “Telegraf.rs”./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte