Hrvatski Medijski Servis

Crnoj Gori žao što je Hrvatskoj ukrala kurikuralnu reformu

Nakon što se otkrilo da je Crna Gora preuzela metodologiju i dokumente Cjelovite kurikularne reforme ( obrazovanja) na kojoj je autorski radilo više od 500 hrvatskih učitelja i znanstvenika – ministrica obrazovanja Hrvatske Blaženka Divjak za HRT je izjavila da da će sa svojom pravnom službom razmotriti sve opcije i korake.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH i Ministarstvo prosvjete Crne Gore stupili su u srijedu u vezu zbog dijela predmetnih programa Crne Gore koje je na temelju kurikularnih dokumenata RH izradio Zavod za školstvo Crne Gore, pri čemu je crnogorsko Ministarstvo izrazilo žaljenje zbog nastale situacije, a oba ministarstva su izrazila uvjerenje da to neće utjecati na dosadašnju izuzetno kvalitetnu suradnju dviju država u području obrazovanja.

“Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH i Ministarstvo prosvjete Crne Gore stupili su u srijedu u kontakt vezano uz izradu dijela predmetnih programa Crne Gore na temelju kurikularnih dokumenata RH od strane Zavoda za školstvo Crne Gore. Ministarstvo prosvjete Crne Gore izrazilo je žaljenje zbog nastale situacije, uz uvjerenje obiju strana kako to neće utjecati na dosadašnju izuzetno kvalitetnu suradnju dviju država u području obrazovanja”, navodi se u priopćenju Ministarstva znanosti i obrazovanja RH.

“Obaveza svakog državnog tijela jest kreiranje vlastitih rješenja, uz mogućnost oslanjanja na praksu drugih, vodeći računa o zaštiti njihovog intelektualnog vlasništva. Stoga oba ministarstva očekuju dodatne informacije nadležnih službi vezano uz ovo pitanje, s ciljem brzog rješenja situacije u korist prije svega djece, kao najvažnije strane, čija je dobrobit u svakom trenutku prioritet”, stoji u priopćenju Ministarstva znanosti i obrazovanja RH./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte