Hrvatski Medijski Servis

CRNADAK: Usporedba RS s NDH jedna od najstrašnijih izjava usmjerena prema RS-u

Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak kazao je da je usporedba Republike Srpske s Nezavisnom Državom Hrvatskom (NDH) jedna od najstrašnijih izjava usmjerena prema RS-u i srpskom narodu, ali je usmjerena i protiv smirivanja političkih tenzija u BiH.

Na taj način reagirao je na izjavu visokog predstavnika BiH Valentina Inzka, koji je upredio ovaj bh. entitet s NDH, kazavši da Inzko možda misli da je time naštetio samo RS-u, ali je zapravo “zabio nož u leđa” svima koji pokušavaju popraviti imidž BiH u svijetu i pokušavaju iz razdoblja tame i sukoba povesti BiH u bolju budućnost.

Dodao je i da se kao ministar vanjskih poslova BiH, nalazi među najodgovornijim osobama u zemlji kada je u pitanju razvijanja dobrosusjedskih odnosa, europskih integracija i unapređenja imidža BiH, te je zbog toga najoštrije osudio i odbacio poređenje RS-a sa zločinačkom NDH, jer to nanosi izravnu štetu.

Podsjetio je da RS ima narod koji vjeruje u europske vrijednosti te da je antifašistički narod koji predstavlja sve suprotno u odnosu na NDH.

– Ovaj narod se borio i ginuo da bi NDH bila  poražena zajedno s drugim fašistima i nacistima tijekom Drugog svjetskog rata  i nezabilježena je sramota, na bilo koji način, porediti NDH s RS-om – podvukao je Crnadak u priopćeno Ureda za odnose s javnošću Ministarstva vanjskih poslova.

Zbog svega toga, naglasio je da je izjava Inzka uvredljiva i neprihvatljiva, te je izrazio nadu da se ubuduće neće baviti “katastrofalnim ideološko-povijesnim poređenjima”./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte