Hrvatski Medijski Servis

CRNADAK KOD PAPE Vatikan podržava BiH na putu eurointegracija

Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak danas se tijekom posjete Vatikanu u odvojenim susretima sastao sa poglavarom Rimokatoličke crkve papom Franjom i tajnikom za odnose sa državama nadbiskupom Paulom Richardom Gallagherom.

Crnadak je u razgovoru sa Gallagherom naglasio da je strateški cilj BiH članstvo u EU, te pozvao Vatikan da svojim uticajem podrži put BiH ka punopravnom članstvu u Uniji.

On je dodao da je u BiH potrebno nastaviti proces pomirenja i ekonomsko-socijalnih reformi što bi kao rezultat imalo ekonomski napredak BiH u narednom razdoblju, priopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Gallagher je izrazio podršku BiH na putu eurointegracija, te dodao da će Vatikan i dalje podržavati procese reformi koje bi trebale dovesti do napretka BiH i boljeg života njenih građana.

Tijekom susreta istaknuto je da su bilateralni odnosi izuzetno dobri i da je potrebno nastaviti intenzivnu suradnju i razmjenu posjeta na visokoj razini.

Dogovoreno je da Gallagher posjeti BiH u prvoj polovici 2018. godine.

U okviru posjete Vatikanu, Crnadak se sastao i sa državnim tajnikom kardinalom Pietrom Parolinom./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte