Hrvatski Medijski Servis

Crna Gora odgovorila Trumpu koji ju je nazvao malom i agresivnom zemljom

Crna Gora, koju je američki predsjednik Donald Trump opisao kao “malu, vrlo agresivnu zemlju”, odgovorila mu je da ona pridonosi “miru i stabilnosti, ne samo na europskom kontinentu, već i u cijelom svijetu”.

U priopćenju na crnogorskom i engleskom, vlada u Podgorici istaknula je da sudjeluje uz američke vojnike u misijama u Afganistanu.

Na tv-kanalu Fox News američki predsjednik je opisao Crnu Goru kao “malu zemlju s vrlo jakim, vrlo agresivnim ljudima koja bi mogla potaknuti Treći svjetski rat”.

Crnogorska vlada opisuje svoju zemlju kao “stabilizirajuću u regiji, jedinu gdje se nisu odvijali sukobi tijekom raspada bivše Jugoslavije”.

Uz to, “zemlja je prihvatila i zaštitila 120.000 ljudi” zahvaćenih sukobima i “prva se suprostavila fašizmu”, podsjetili su.

“Izgrađujemo prijateljstva, ni jedno nismo izgubili odvažno štiteći naše nacionalne interese”, dodali su u priopćenju.

“U današnjem svijetu, nije važno jeste li mali ili veliki, važno je do koje razine branite vrijednosti slobode, solidarnosti i demokracije”, nastavila je vlada.

Podgorica je naglasila i da su prijateljstvo i savez Crne Gore i Sjedinjenih Država snažni i neraskidivi./Hina/HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte