Hrvatski Medijski Servis

ČOVIĆ: Vučićeva posjeta početak novog odnosa u suradnji Predsjedništva BiH i Srbije

Foto: N1

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je u dvodnevnu posjetu Bosni i Hercegovini. Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine uz vojne počasti dočekali su ga ispred zgrade ove institucije u centru Sarajeva.

Nakon susreta dvaju izaslanstava, predstavnicima medija se obratio predsjedavajući Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović i predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić.

Foto: AA

Dragan Čović, predsjedavajući Predsjedništva BiH izrazio je zadovoljstvo što je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić došao u službenu posjetu BiH. Razgovore koje su obavili ocijenio je kao konstruktivne, a nada se da će dvodnevna posjeta Aleksandra Vučića biti nastavljena ovom dinamikom.

“Razgovarat ćemo i o temama koje opterećuju BiH, i poslati poruku da možemo raditi zajednički, zajednički se podržavati u institucijama koje znače za međunarodne odnose BiH i Srbije. Razgovarali smo o problemima kada je u pitanju granica BiH sa Srbijom. To je za njih bitno, jer smo riješili odnose sa Crnom Gorom”, kazao je Čović u obraćanju medijima, prenosi N1.

“Uvjeren sam da brzo možemo doći do zajedničkog rješenja, kako bismo poslali poruku da se okrećemo budućnosti, i da budemo što manje okrenuti prošlosti”, izjavio je predsjedavajući Predsjedništva BiH Čović.

Bilo je razgovora i o povezivanju Beograda i Sarajeva autocestom, pričali su i o energetskom sektoru, što je uvijek bitna tema.

“Vjerujem da je ovo početak novog odnosa u suradnji Predsjedništva BiH i Srbije. Vjerujem da ćemo sa Srbijom kao zemljom trgovinskim partnerom napraviti novu poruku, jer Srbija je najvažniji partner BiH u tom segmentu i želimo to dovesti na veću razinu”, kazao je Dragan Čović.

Naglasio je da Srbija želi realizirati određene zajedničke projekte, poput renoviranja pravoslavne crkve u Mostaru, i za kraj kazao:

“Moguće je da vrlo brzo tri člana Predsjedništva BiH budu u uzvratnoj posjeti Beogradu”.

Čović je izrazio nadu da će poruke s današnjeg sastanka biti potvrđene sutra kada će Vučić razgovarati s predstavnicima izvršne vlasti u BiH, uz poruku: “Dolazi novo vrijeme – okrenuti budućnosti”./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte