Hrvatski Medijski Servis
IZ MINUTE U MINUTU

ČOVIĆ: U treći entitet bi ušli Hercegovina, Posavina, Žepče i dijelovi središnje Bosne

“Eventualnim formiranjem trećeg entiteta neće doći do podjele unutar bh. Hrvata, a u entitetu bi bili i Hercegovina i Posavina i dijelovi središnje Bosne i Žepče”, rekao je gostujući na Našoj TV član Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović. Dodao je da, kakva god bude organizacija prostora, netko će uvijek ostati izvan tog kruga.

“O njima ćemo voditi posebnu brigu. Gdje god stanuje bar jedan Hrvat, njemu se treba posvetiti pažnja. Ali to nas neće spriječiti da zaštitimo jezgru Hrvata u BiH, da ljudi ostaju ovdje i da se ne raseljavaju”, rekao je Čović, te je dodao da je uvjeren da će se pitanje izbornog zakonodavstva riješiti do kraja siječnja ove godine.

Dodao je kako će izmjene Ustava BiH biti dosta teške jer je za njih potrebna dvotrećinska većina, ali da je izmjene izbornog zakonodavstva moguće provesti.

“Tako ćemo provesti i sudske presude poput Sejdić-Finci, apelaciju Bože Ljubića o načinu izbora izaslanika u domove naroda te presudu za Mostar”, kazao je predsjednik HDZ-a BiH, te dodao kako presuda Sejdić-Finci nema veze s hrvatskim pitanjem.

“U ovoj godini trebamo riješiti pitanje izbornih pravila kako bismo se u 2018. godini mogli baviti životnim pitanjima. Uvjeravam vas da se više nikad neće održati izbori prema pravilima koja ostavljaju mogućnost da netko drugi izabere hrvatskog člana Predsjedništva ili još gore, izaslanike u domovima naroda”, rekao je, između ostalog Čović.

Kazao je i kako Stolac i Mostar doživljava kao hrvatski prostor.

“Ali to ne znači da te sredine Bošnjaci i svi oni koji tu žive ne trebaju doživljavati kao svoj prostor”./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte