Hrvatski Medijski Servis

ČOVIĆ S PREDSJEDNIKOM EUROPSKOG PARLAMENTA Tajani: Nastavite s pozitivnim trendovima ispunjenja obveza

Predsjedavajući Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović susreo se danas s predsjednikom Europskog parlamenta Antoniom Tajanijem, te još nekoliko zastupnika, mejavlja Hrvatski Medijski Servis..

Čović je informirao Tajanija o napretku BiH na putu euroatlantskih integracija. Istaknuo je ovom prilikom kako je otpočelo prevođenje odgovora na pitanja iz Upitnika Europske komisije, te je većina odgovora usuglašena kroz tijela mehanizma koordinacije.

Također je kazao kako su sjednice Predsjedništva BiH za vrijeme njegovog predsjedanja posvećene raspravi o napretku u procesu europskih integracija, te da je na posljednjoj sjednici Predsjedništva BiH Vijeću ministara određen rok 15. prosinac za dostavu odgovora Europskoj komisiji.

Tajani je ponovio opredjeljenje Europske unije za priključenje BiH europskoj obitelji, te je ohrabrio predstavnike institucija i žitelje BiH da se nastavi s pozitivnim trendom ispunjenja obveza.

Zastupnici u Evropskom parlamentu, s kojima se Čović također susreo, ponovili su svoju podršku naporima BiH pri ispunjenju obveza kako bi dobili kandidatski status za članstvo u EU.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović obratit će se kasnije večeras članovima Odbora za vanjsku politiku Evropskog parlamenta.

Čović u Bruxellesu s Tuskom, Stoltenbergom i Mogherini

Nakon posjeta Europskom parlamentu u Strasbourgu, predsjedatelj Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović boravit će službeno u utorak, 24. listopada 2017. godine, u Bruxellesu, gdje će tijekom dana održati niz bilateralnih susreta s visokim dužnosnicima EU i NATO-a.

Planirani su susreti s Donaldom Tuskom, predsjednikom Europskoga vijeća, Jensom Stoltenbergom, glavnim tajnikom NATO-a, te Federicom Mogherini, potpredsjednicom Europskoga povjerenstva i visokom predstavnicom EU za vanjske poslove i sigurnost. /HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte