Hrvatski Medijski Servis

ČOVIĆ S CORMACK: U Izborni zakon ugraditi presude Ustavnog i Europskog suda

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović razgovarao je s veleposlanicom SAD u BiH Maureen Cormack o trenutačnoj situaciji u Bosni i Hercegovini, euroatlantskim procesima i reformi izbornog zakonodavstva.

Čović je  informirao veleposlanicu o aktivnostima u okviru reforme Izbornog zakona. Ocijenio je nužnim prevladati postojeće razlike u pregovorima kako bi se došlo do sveobuhvatnih i uključivih rješenja koja zadovoljavaju principe presuda Europskog suda za ljudska prava, te dosljedno implementiraju odluke Ustavnog suda BiH u odnosu na Dom naroda Parlamenta Federacije BiH, Predsjedništvo BiH i Grad Mostar.

Veleposlanica je izrazila punu potporu SAD-a ključnim reformskim procesima, kao i potporu jačanju unutarnjeg političkog dijaloga u zemlji. Na kraju susreta Čović se zahvalio veleposlanici na iskrenoj potpori koju SAD pružaju  Bosni i Hercegovini na njezinom euroatlantskom putu./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte