Hrvatski Medijski Servis

ČORDAŠ: Zadovoljstvo mi je što smo pomogli opremanje Svećeničkog doma u Banja Luci

Ministar za izbjeglice i raseljene osobe Republike Srpske Davor Čordaš i mons. Ivica Božinović iz Banjalučke biskupije potpisali su danas Ugovor kojim je Ministarstvo osiguralo sredstva u iznosu od 15.000 maraka za nabavku neophodne tehničke robe za opremanje Svećeničkog doma u Banja Luci, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Ovaj Ugovor je potpisan u okviru Programa rješavanja problema raseljenih, povratnika i izbjeglica za 2017. godinu.

Ministar Čordaš izrazio je zadovoljstvo što Ministarstvo ima mogućnost pomoći u opremanju Svećeničkog doma, ali i drugih vjerskih objekata na području Banjalučke biskupije kroz realizaciju projekata održivog povratka.

“Vjerski objekati su veoma važni za ostanak ljudi na područijima gdje su se vratili, te Ministarstvo svake godine, u okviru pružanja potpore projektima održivog povratka izdvaja značajna sredstava za obnovu vjerskih objekata na području Banja Luke”, kazao je Čordaš.

Ministarstvo za izbjeglice i raseljene osobe Republike Srpske, u okviru pružanja potpore projektima održivog povratka, već u nekoliko navrata podržalo je sanaciju Svećenikog doma, kada je postavljana nova stolarija i fasada, instalirano grijanje i objekat opreman novom tehničkom robom.

Ministar Čordaš i savjetnica ministra Marija Rapo razgovarali su s mons. Božinovićem o povratku na prostor Banjalučke biskupije, te o značaju projekata, koji će biti realizirani, za vjernike i povratnike. /HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte