Hrvatski Medijski Servis

ČORDAŠ: Podrška opstanku Hrvata u posavskom kraju

Sufinanciranjem Projekta “Asfaltiranje puta u mjesnoj zajednici Bijelo Brdo, dionica puta Rašići –Kalačka“ u iznosu od 35.000 KM, Ministarstvo za i izbjeglice i raseljene osobe Republike Srpske (RS) nastavlja podržavati infrastrukturne projekte u općini Derventa i pruža podršku održivom povratku.

Resorni ministar Davor Čordaš potpisao je danas u Banjoj Luci s predstavnicima derventskog Udruženja povratnika sjeverozapadne Posavine “Posavljak“ Franjom Blaževićem i Antom Matijevićem sporazum o sufinanciranju realizacije ovog projekta, koji se implementira u okviru Programa rješavanja problema raseljenih osoba, povratnika i izbjeglica za 2018.. Čordaš je razgovarao s predstavnicima Udruženja i o projektima namijenjenim pružanju podrške Hrvatima na području Dervente, kao i o uvjetima života u kojima žive hrvatski povratnici u Bijelom Brdu, priopćeno je iz entitetskog Ministarstva za izbjeglice i raseljene osobe.

Ukazao je na važnost rada ovog udruženja u cjelokupnom procesu povratka i opstanka Hrvata u posavskom kraju./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte