Hrvatski Medijski Servis

Čitluk uskoro dobiva srednju glazbenu školu

Općinsko vijeće Čitluk dalo je suglasnost na proširenje djelatnosti Osnovne glazbene škole Brotnjo, kako bi se u toj školi moglo organizirati stručno srednje obrazovanje.

Kako je za Fenu kazao Jure Sušac, ravnatelj škole koja će odlukom Općinskog vijeća u budućnosti nositi naziv Glazbena škola Brotnjo, sada je na potezu Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i športa Hercegovačko-neretvanske županije koje mora dati suglasnost na odluku o proširenju djelatnosti.

Po ravnateljevim riječima, na svim natjecanjima učenici Glazbene škole Brotnjo osvajaju brojne nagrade i ostvaruju velike uspjehe. Zahvaljujući tome, škola je dobitnica nagrade Zavoda za školstvo Mostar 2016. i 2017. godine za najbolju glazbenu školu po uspjehu i promicanju kulture na državnim i međunarodnim natjecanjima.

– Međutim, veliki broj naših učenika nakon osnovnog obrazovanja odustaje od glazbe, jer je vrlo teško, gotovo neizvodivo, ići, primjerice, u srednju školu u Čitluku, a srednju glazbenu školu pohađati u Mostaru. Proširenje naše djelatnosti na tehničko i stručno srednje obrazovanje omogućit će našim učenicima da ne odustaju od glazbe i da glazbeno školovanje nastave u svome gradu – istaknuo je Sušac.

Dodao je kake se u Čitluku već godinama nastoji proširiti djelatnost na srednje glazbeno obrazovanje te da očekuje skoru i pozitivnu odluku županijskog Ministarstva.

Inače, učenici Glazbene škole Brotnjo, njih oko dvije stotine, pohađaju nastavu solfeggia, te glasovira, gitare, violine, flaute, harmonike, trube, klarineta i saksofona./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte