Hrvatski Medijski Servis

ČENGIĆ: Slavo Kukić bi sigurno pobijedio Dragana Čovića

Glavni tajnik SDP-a Irfan Čengić, Foto: N1

Glavni tajnik SDP-a Irfan Čengić gostujući u Danu uživo na N1 televizije kazao je da bi profesor Slavo Kukić kao kandidat za člana Predsjedništva BiH pobijedio Dragana Čovića.

Na upit zašto je za ujedinjenje “ljevice” neprihvatljiv prijedlog Demokratske fronte, Čengić je kazao kako je SDP BiH 15. srpnja prošle godine predložio Demokratskoj fronti ujedinjenje ljevice, godinu i pol dana prije izbora kako bi imali vremena.

-To nije tada bilo DF-u uopće prihvatljivo, rezolutno su to odbili, da bi mi 9. rujna potpisali sporazum o suradnji u kojem se ne spominje ujedinjenje jer su oni željeli da se ne spominje. Prvog siječnja Željko Komšić je prekršio taj sporazum kada se samoinicijativno kandidirao za Predsjedništvo BiH, nije konzultirao niti svoju stranku niti nas. Nakon toga smo mi to prešutili i nastavili sa suradnjom. Danas smo odbili ovakav način ujedinjenja gdje bi se SDP koji postoji 108 godina trebao ugasiti. Ponudili smo jedan koalicijski sporazum, politika nije samo arena lidera”, rekao je Čengić za N1.

On je dodao da su tražili od Komšića da povuče svoju kandidaturu kako bi mogli razgovarati tko će biti kandidat za Predsjedništvo BiH.

“On ne želi povući svoju kandidaturu jer on nije jedini Hrvat ljevičar u BiH. Po meni, Slavo Kukić je izvrstan ljevičar, izvrstan profesor i pravi državnik bi bio na toj poziciji i on bi sigurno pobijedio Dragana Čovića. Željko Komšić je svjestan da je svojom kandidaturom mobilizirao HDZ i HDZ će imati jedan od najboljih rezultata u svim skupštinama i parlamentima, a tu se rješavaju životni problemi građana, a ne u Predsjedništvu. Željkova kandidatura je najbolji vjetar u leđa HDZ-u”, naveo je Čengić.

Željko Komšić je, podsjeća Hrvatski Medijski Servis, u dva navrata kao kandidat SDP BiH biran bošnjačkim glasovima za hrvatskog člana Predsjedništva BiH. Za njega je glasovalo manje od jedan posto Hrvata, a ništa veću potporu među Hrvatima ne uživa ni Kukić./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte