Hrvatski Medijski Servis

ČAVARA U JAJCU: Zastava koja se viori na tvrđavi simbol je slobode i stabilnosti općinske vlasti

Govoreći na obilježena 22. obljetnica oslobođenja kraljevskog grada Jajca, kada su združene snage Hrvatske vojske i Hrvatskog vijeća obrane u vojno-redarstvenoj akciji “Maestral” oslobodile Jajce nakon trogodišnje okupacije, predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara naglasio je da su svi nazočni s pomiješanim osjećajima, među kojima su najjači osjećaj tuge zbog svih stradanja i osjećaj ponosa zbog pobjede združenih snaga HVO-a, javlja Hrvatski Medijski Servis.

“Poklanjam se svakoj žrtvi, svakom poginulom i umrlom branitelju koji je svojim životom oslobodio područja na kojima smo se borili. Zato ih se danas s ponosom i prisjećamo. Ne smije nitko nijekati ni mijenjati povijest, a zastava koja se vijori na Tvrđavi kao simbol slobode u Jajcu ne bi trebala smetati nikom, ni učenicima na svjedodžbi, ona je simbol stabilnosti općinske vlasti, a opet smeta kao da je neprijateljska.

Zato u zajedničkoj borbi za pravdu i istinu, za dobro svakog čovjeka u BiH, budućnost trebamo graditi na istini i pravdi jer samo tako gradimo mir.” poručio je Predsjednik FBiH.

Obilježavanje je započelo svečanim mimohodom veterana uz isticanje zastava ratnih postrojbi hrvatskih snaga, zatim je nastavljeno koncelebriranom misom koju je predvodio fra Jure Tokalić koji je u svojoj propovijedi naglasio da je ovo naša zemlja:

“Tko kaže da ovdje nema života, taj je lažov i prevarant. Poručujem vam da se oduprete svađi, neslozi, zavisti, svim zlim ljudima. Pozivam vam vas na slogu, ljubav, a prije svega na zajedništvo koje nam je danas itekako potrebno”, istaknuo je fra Jure te dodao:

“Budimo spremni na ljubav i praštanje i ostanimo ovdje na svojim ognjištima.”

Obilježavanje 22. obljetnice nastavljeno je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod Središnjeg spomen obilježja svim poginulim braniteljima te svečanom akademijom./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte