Hrvatski Medijski Servis
IZ MINUTE U MINUTU

ČAVARA S ČELNICIMA VLADE FBiH: Treba se vratiti u zonu razgovora, a ne zonu sukoba

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara, sukladno ustavnim ovlaštenjima, kao šef federalne izvršne vlasti, održao je  sastanak s premijerom Federacije BiH Fadilom Novalićem i zamjenicima premijera Jelkom Milićević, federalnom ministricom financija i Veskom Drljačom, federalnim ministrom rada i socijalne politike, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Kako je istaknuo u izjavi za medije, sastanak je održan kako bi zajedno sagledali mogućnosti prevladavanja trenutne krize u radu Vlade Federacije BiH i pronašli rješenje za probleme za koje partneri u federalnoj vlasti predlažu različite načine rješavanja.

„Danas smo dogovorili da u slijedećim danima predsjednik i zamjenici predsjednika Vlade Federacije BiH razgovaraju i vide kako konkretno doći do rješenja. Očito je da postoji niz neriješenih pitanja na koja partneri u vlasti gledaju na različite načine. Kako bi to rješavali, smatram da se trebaju vratiti u zonu dogovora i razgovora, a ne u zonu sukoba, kazao je Čavara.

Sukob će, kako je rekao, zasigurno naštetiti svima, prvenstveno onima koji imaju odgovornost vođenja i obnašanja određenih dužnosti u vlasti u Federaciji BiH i zasigurno će se odraziti na svakog stanovnika Federacije BiH.

-Prema tome, nije samo pitanje izbora i imenovanja ravnatelja Porezne uprave Federacije BiH, koje je izazvalo prekid sjednice Vlade Federacije BiH, jedino neriješeno pitanje. Možda je to samo kap koja je prelila čašu kad su u pitanju odnosi među partnerima u federalnoj vlasti te treba tražiti rješenja za mnoga pitanja koja su i ranije isticana, kao što je pitanje Razvojne banke, Federalne uprave policije, imenovanja vršitelja dužnosti i svega ostalog što opterećuje odnose.“, kazao je predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte