Hrvatski Medijski Servis

Čavara izrazio potporu obnovi franjevačkog samostana u Kraljevoj Sutjesci

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara razgovarao je s gvardijanom Franjevačkog samostana „Kraljeva Sutjeska“ fra Željkom Brkićem.

Gvardijan Brkić informirao je Predsjednika Federacije BiH o aktivnostima i projektima Franjevačkog samostana i o radovima na sanaciji samostanske crkve sv. Ivana Krstitelja.

„Prva faza sanacije samostanske crkve, koja se odnosi na vanjski dio, je završena. Sada slijedi druga faza, sanacija unutrašnjosti crkve, a zatim i završna faza, restauriranje unutarnjeg izgleda crkve.
Međutim, potrebno je osigurati novčana sredstva za daljnju realizaciju projekta sanacije samostanske crkve. Kraljeva Sutjeska je, upravo zahvaljujući Franjevačkom samostanu, postala turističko središte, jer naš Samostan svake godine posjeti veliki broj turista. “, kazao je gvardijan Brkić.

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara izrazio je potporu i spremnost za suradnju na realizaciji projekata koji će pridonijeti završetku radova na obnavljanju samostanske crkve i zaštiti i očuvanju Franjevačkog samostana „Kraljevska Sutjeska“, nacionalnog spomenika kulture koji čuva povijesno – kulturno blago koje je važno, ne samo za Katolički crkvu u BiH i Hrvate, već i za opću kulturu i sve stanovnike u BiH./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte