Hrvatski Medijski Servis

Broj žrtava ledenog vala koji je pogodio Europu povećan na 61

Broj žrtava ledenog vala koji je pogodio Europu povećan je na 61, od toga je jedna trećina u Poljskoj.

Promet brodovima na rijeci Dunav je prekinuto, smog zbog zagrijavanja i automobila prekrio je gradove Poljske, dok je Grčka predmet kritike zbog izbjeglica koje su u snijegom prekrivenim šatorima na otoku Lezbos.

Rumunjska policija prekinula je promet na Dunavu u dužini od oko 900 kilometara.

U Bukureštu vlasti su naredile zatvaranje škola do kraja tjedna zbog niske temperature koja je dovela do gužve u prometu i isključenja struje, piše “Guardian”.

U južnom albanskom gradu Saranda pao je snijeg prvi put u posljednje 32 godine. U ovoj zemlji do sada je od zime umrlo pet osoba. U mnogim krajevima privremeno je nestajalo struje i vode, a vojni helikopteri isporučuju pomoć zabačenim područjima.

U Poljskoj je od početka ledenog vala prošlog tjedna umrlo 20 osoba, a zbog smoga zatvorene su škole i vrtići.

U Grčkoj, nakon kritika humanitarnih agencija, vlasti na Lezbosu najavile su premještanje 250 izbjeglica iz šatora u kampovima u prazne hotelske sobe dok širom zemlje pada snijeg.

Usljed snijega u Solunu su obustavljeni letovi, dok je u nekoliko dijelova zemlje proglašeno izvanredno stanje.

Većina škola u Ateni je zatvorena, a više od 10 skloništa otvoreno je za beskućnike.

Jedna osoba je poginula, a 10 je ozlijeđeno u Istanbulu kada se srušila kupola džamije zbog jakog vjetra i snijega./Srna/HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte