Hrvatski Medijski Servis
IZ MINUTE U MINUTU

Broj žrtava ledenog vala koji je pogodio Europu povećan na 61

Broj žrtava ledenog vala koji je pogodio Europu povećan je na 61, od toga je jedna trećina u Poljskoj.

Promet brodovima na rijeci Dunav je prekinuto, smog zbog zagrijavanja i automobila prekrio je gradove Poljske, dok je Grčka predmet kritike zbog izbjeglica koje su u snijegom prekrivenim šatorima na otoku Lezbos.

Rumunjska policija prekinula je promet na Dunavu u dužini od oko 900 kilometara.

U Bukureštu vlasti su naredile zatvaranje škola do kraja tjedna zbog niske temperature koja je dovela do gužve u prometu i isključenja struje, piše “Guardian”.

U južnom albanskom gradu Saranda pao je snijeg prvi put u posljednje 32 godine. U ovoj zemlji do sada je od zime umrlo pet osoba. U mnogim krajevima privremeno je nestajalo struje i vode, a vojni helikopteri isporučuju pomoć zabačenim područjima.

U Poljskoj je od početka ledenog vala prošlog tjedna umrlo 20 osoba, a zbog smoga zatvorene su škole i vrtići.

U Grčkoj, nakon kritika humanitarnih agencija, vlasti na Lezbosu najavile su premještanje 250 izbjeglica iz šatora u kampovima u prazne hotelske sobe dok širom zemlje pada snijeg.

Usljed snijega u Solunu su obustavljeni letovi, dok je u nekoliko dijelova zemlje proglašeno izvanredno stanje.

Većina škola u Ateni je zatvorena, a više od 10 skloništa otvoreno je za beskućnike.

Jedna osoba je poginula, a 10 je ozlijeđeno u Istanbulu kada se srušila kupola džamije zbog jakog vjetra i snijega./Srna/HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte