Hrvatski Medijski Servis
IZ MINUTE U MINUTU

BROD: Čordaš uručio ključeve za tri obnovljene kuće hrvatskim i srpskim povratnicima

Ministar za izbjeglice i raseljene osobe Republike Srpske Davor Čordaš, uručio je danas u Brodu ključeve za tri obnovljene kuće hrvatskim i srpskim povratnicima u okviru Projekta regionalnog programa stambenog zbrinjavanja (RSP), ukupne vrijednosti 107.000KM, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Ministar Čordaš je vrlo zadovoljan što se projekt uspješno implementirao u općini Brod, i naglasio da je u okviru ovog projekta tijekom prošle godine već završeno šest stambenih jedinica za hrvatske povratnike vrijednih oko 230.000 KM.

“Osjećam veliko zadovoljstvo što mogu danas podjeliti bar dio sreće s ovim ljudima koji napokon ulaze u svoje nove kuće. Tijekom ove godine, i dijelom u slijedećoj godini na prostoru općine Brod Ministarstvo će kroz projekte RSP i SAF, izgraditi, odnosno je izgrađeno preko 70 stambenih jedinica. Vrijednost ovih radova iznosi oko 2.800.000 KM “, rekao je Čordaš.

Čordaš je dodao da proces povratka još nije završen, veliki broj stambenih jedinica obnovljen je u prvim godinama nakon rata, ali da se proces mora kontinuinirano nastaviti i dalje.

Tijekom ovog posjeta, ministar je u brodskoj općinskoj upravi o projektima koji se realiziraju i koje treba realizirati u budućnosti razgovarao s načelnikom općine Brod Ilijom Jovičićem i predsjednikom SO Brod Ivom Mijićem.

Ministarstvo za izbjeglice i raseljene osobe i Vlada Republike Srpske u kontinuitetu imaju dobru suradnju s vodstvom općine Brod, koja će se nastaviti i u budućnosti kroz zajedničku provedbu projekata.

“Zahvaljujemo se Vladi Republike Srpske i Ministarstvu za uzbjeglice i raseljene osobe, na podršci koju svih ovih godina pružaju našoj općini. Urađeno je puno u obnovi kuća, društvenih domova, infrastrukturnim, i projektima elektrifikacije”, istaknuo je Jovičić.

Povratnik Drago Blažević u selo Sijekovac, posebno se zahvalio ministru Čordašu, što mu je pružena prilika da sa svojom obitelji ponovno živi u njihovoj novoj kući.

“Vrlo sam sretan danas, kao i cijela moja obitelj, ovo je za nas poseban dan. Zahvalio bih se posebno ministru Čordašu bez čije pomoći mi danas ne bi bili ovdje u novoj kući “, rekao je Blažević.

U okviru RSP-a u 2018, godini u oko 30 općina u Republici Srpskoj planirana je izgradnja 370 individualnih stambenih jedinica kao i izgradnja deset stambenih zgrada sa 252 stana.

U pripremi je i postupak javne nabavke za izradu projektne dokumentacije za izgradnju 245 individualnih stambenih jedinica, kao završne aktivnosti na pripremi dva potprojekta BH5 i BH6 u okviru kojih će u Republici Srpskoj biti izgrađeno 130 kuća i šest zgrada sa 120 stanova./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte