Hrvatski Medijski Servis

Bradara sazvala izvanrednu sjednicu Doma naroda Parlamenta FBiH

Predsjedavajuća Doma naroda Parlamenta Federaciej BiH Lidija Bradara sazvala je za četvrtak, 19. srpnja, izvanrednu sjednicu. Jedina točka dnevnog reda je prijedlog zakona o izbornim jedinicama i broju mandata Parlamenta FBiH i to po hitnom postupku. Sazivanje ove sjednice tražili su delegati Kluba Bošnjaka.

Spomenuti zakon predložilo je pet bošnjačkih stranaka SDA, SBB, SDP, DF i Naša stranka, a bez prisustva zastupnika stranaka s hrvatskim predznakom usvojen je 20. lipnja u Zastupničkom domu Federalnog parlamenta.

Dok predlagači tvrde da se ovim zakonom rješava problem nastao odlukom Ustavnog suda BiH u slučaju Ljubić i onemogućava eventualna blokada formiranja vlasti nakon oktobraskih izbora, stranke HNS-a BiH oštro se protive ovakvom zakonu. Oni tvrde da se ovdje radi o entitetskom udaru na državu, kršenju Poslovnika, ali i Ustava, te da se izbrona problematika rješava isključivo u državnom parlamentu.

Od usvajanja prijedloga ovog zakona u Zastupničkom domu zastupnici HDZ-a BiH – HNS-a ne dolaze na sjednice./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte