Hrvatski Medijski Servis

BLOGER TODORIĆ U OFANZIVI Bivši vlasni Agrokora teško optužuje Antu Ramljak

Trenutačno najpoznatiji hrvatski bloger ni danas nije mirovao. Ivica Todorić sada, osim Vlade Hrvatske i povjerenika Ante Ramljaka, spominje i tadašnjeg predsjednika Sabora Božu Petrova, koji mu je, kako tvrdi, nudio sastanak u četiri oka, prenosi HRT.

Ivica Todorić je u ofanzivi u kojoj pokušava predočiti argumente za svoju već iznesenu tezu da mu je Vlada političkom silom otela privatno vlasništvo. Tako danas tvrdi da je premijera Plenkovića upoznao u veljači, kako kaže, pod okriljem noći na neobičnom tajnom sastanku u Vladi, koji je održan nakon višetjednog inzistiranja Bože Petrova. Pet dana poslije Zdravku Mariću je, piše u blogu, rekao da Agrokor ne treba Vladinu pomoć te je zahvalio na čokoladicama koje su mu servirane u Banskim dvorima.

No, nakon pola godine, tvrdi Todorić, padaju maske i ministrica 8gospodarstva) Martina Dalić otkriva da su još u ožujku odlučili ubrzati rad na Lex Agrokor, dakle u vrijeme kad je Todorić Mariću poručio da ne treba Vladinu pomoć. Stoga Todorić traži da Vlada odgovori na četiri konkretna pitanja:

– Je li točno da su sastancima u Vladi, prije donošenja Lex Agrokora, prisustvovale privatne tvrtke i osobe s izravnim financijskim interesima za Agrokor?
– Kako je moguće da su Lex Agrokor pisali, po vlastitom priznanju, Ante Ramljak i njegovi prijatelji i suradnici?
– Kako je moguće da ista osoba sudjeluje u kreaciji Lex Agrokora i sama si dizajnira ovlasti i onda sama sebe postavi da primjenjuje taj zakon?
– Kakvu je dokumentaciju, osim osnovnih dokumenata koje joj je dostavio Agrokor, i od koga dobila potpredsjednica Vlade Martina Dalić?

I dok iz ureda Ante Ramljaka i dalje odgovaraju da na gospodina Todorića nemaju nikakve komentare, objave Ivice Todorića na društvenim mrežama ne mogu proći bez komentara. Anka Mrak Taritaš (Glas) na Facebooku je napisala kako se Todorić u proteklih 25 godina vrlo rijetko obraćao javnosti. Ignorirao je činjenicu da javnost uopće postoji i da bi nešto trebala znati. Novinari nisu bili dobrodošli. To se zove naknadna pamet. Kad sam vidjela Kulmerove dvore, on s visine gleda na Zagreb i kaže: Ja sve mogu. Sad jednako tako gleda na Hrvatsku, napisala je Anka Mrak Taritaš.

Iz Vlade Hrvatske danas Todoriću nisu ništa odgovorili. No, još jučer premijer Andrej Plenković i ministrica Martina Dalić bili su jasni. Poručili su mu da se ne boje tužbi jer je sve odrađeno u skladu sa Ustavom.  A zašto je Todorić , koji je prije par mjeseci prilikom napisao da je sretan čovjek jer Agrokor daje hrvatskoj državi sad promijenio stav, zasad je teško objasniti.

Dio analitičara njegovu ofanzivu objašnjava stvaranjem alibija pred objavu nalaza neovisne revizije, jer se strahuje da su dugovi još veći od poznatih 40 milijardi kuna. Drugi, pak, s nestrpljenjem čekaju nove nastavke bloga jer misle da  donedavno najbogatiji čovjek u Hrvatskoj puno toga zna i neće tek tako odustati od od dokazivanja svoje istine. HRT zaključuje kako bi ova priča bi mogla imati još puno nastavaka./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte