Hrvatski Medijski Servis

BIVŠI SDAOVAC Premijer Sarajevske županije Elmedin Konaković osnovao stranku “Narod i pravda”

Foto: Avaz

Sinoć je u prostorijama Općine Stari Grad u Sarajevu osnovan novi politički subjekt pod imenom “Narod i pravda”.

Novu političku opciju u Bosni i Hercegovini je osnovao aktualni premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković, javlja N1.

“Ima atipičan naziv. U svom nazivu nema ni stranka, ni front ni pokret… Ništa od onoga što asocira na postojeće politike i ima samo dvije riječi u imenu – Narod i pravda”, kazao je Konaković po izlasku iz prostorija Općine Stari Grad u Sarajevu.

Istaknuo je da je novi politički subjekt osnovan na bazi dosadašnjih iskustava i kao želja da se razdrma učmala politička scena i da se zaustavi praksa da stranke crpe svoju moć iz višegodišnjeg upravljanja javnim poduzećima.

“Mi smo o tome govorili, a večeras smo se formalizirali. Na osnivačkom skupu je bilo zakonom propisan broj osnivača kako bi se upisali u sudski registar i sve prezentirali javnosti”, dodao je Konaković.

Konaković, koji je prije nekoliko tjedana najavio osnivanje novog političkog subjekta, kazao je da je prvi dio urađen u tišini, te da za to postoji i razlog.

“Prvi dio smo uradili u tišini zato što smo navikli na opstrukcije ljudi koji kontroliraju čak i institucije. Ne bismo se iznenadili da su nam pokušali osporiti večerašnji sastanak i da su pokušali zaustaviti ovaj skup ili na neki drugi način osporavati naš upis u sudske registre i ostale procedure”, kazao je Konaković./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte