Hrvatski Medijski Servis
IZ MINUTE U MINUTU

BIVŠI DIREKTOR FBI Comey: Trump je opasan i moralno nesposoban upravljati zemljom

Bivši direktor FBI-a James Comey

Bivši direktor FBI-a James Comey rekao je u intervjuu za ABC News da je američki predsjednik Donald Traump opasan, moralno neposoban čelnik koji čini golemu štetu institucionalnim i kulturnim normama.

Osoba koja govori o ženama i tretira ih kao komad mesa, koja konstantno laže o velikim i malim stvarima i inzistira da mu američki narod vjeruje – ta osoba nije sposobna biti predsjednik SAD-a, na moralnoj osnovi, rekao je Comey u intervjuu u kojem je govorio o svojoj novoj knjizi “Viša lojalnost: Istina, laži i vodstvo” koja treba izaći danas.

On je moralno nesposoban biti predsjednikom, dodao je.

U intervjuu je objasnio da je naslov knjige proistekao iz bizarne konverzacije koju je vodio s Trumpom u Bijeloj kući u siječnju 2017., neposredno nakon njegove inauguracije. Zatražio je moju osobnu lojalnost kao direktora FBI-a. Pa ja bih trebao biti lojalan američkom narodu i instituciji, rekao je Comey.

U svojoj knjizi on je opisao Trumpa kao rođenog lašca i nemoralnog čelnika. Iznio je poražavajuću sliku predsjednika za kojeg kaže da je netko tko “nije sklon istini”.

Trump je odmah odgovorio da je Comey lažljiva propalica i da je bio užasan direktor FBI-a.

I u nedjelju se na njega obrušio u svojim novim tvitovima, nazvavši ga ljigavcem koji uvijek loše završi, te dodajući da će ga se pamtiti kao najgoreg direktora FBI-a u povijesti./Hina/HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte